CE keuring verplicht

Bij HMPA weten wij als geen ander dat een CE keuring verplicht is. U zult zelf waarschijnlijk ook weten dat een CE keuring verplicht is. Een CE keuring zorgt dat u weet of het product voldoet aan de daarvoor geldende regels binnen de EER, de Europese Economische Ruimte. CE staat voor Conformité Européenne, wat betekent overeenstemming met de Europese regels. Het is overigens geen keurmerk of kwaliteitsgarantie, maar bevordert aan de andere kant wel de vrije handel binnen de lidstaten en verhoogt de veiligheid bij het gebruik van de producten.

Specialisten bij HMPA weten wij daarom als geen ander dat een CE keuring verplicht is. Wij adviseren over welke producten in aanmerking komen voor een CE markering. Ook verzorgen wij de de begeleiding van het traject dat tot de CE keuring leidt.

hmpa

 

CE keuring is verplicht!

Door middel van een CE keuring kunt u als producent aantonen dat uw product voldoet aan de gestelde Europese eisen op het gebied van veiligheid en gebruik. De CE keuring is verplicht voor alle Europese bedrijven die zich bezighouden met de productie van allerlei verschillende producten, van een eenvoudige afstandsbediening, een medisch hulpmiddel tot en met een complexe machine of installatie. Zonder deze verplichte CE keuring bent u als bedrijf in overtreding en loopt u het risico op een boete of verdere vervolging. HMPA kan een verplichte CE keuring verzorgen en daarop gebaseerd een adviesrapport aanleveren, waarmee u kunt aantonen dat u aan de vereiste regelgeving voldoet en dat u het product of machine in eigen gebruik kunt nemen of er mee de markt op gaan.

Advies op maat

HMPA biedt ondersteuning op maat met betrekking tot de verplichte CE keuring. We zoeken voor u uit welke machines of producten er in aanmerking komen voor een CE keuring en bieden u een overzicht van de van toepassing zijnde richtlijnen op dit gebied. Uiteraard stellen we daarnaast voor u vast welke verbeteringen er nodig zijn om de keuring te kunnen uitvoeren. Ook stellen we de vereisten voor de documentatie van uw machine of product vast. Onderdeel van het CE keuringstraject is het uitvoeren van een gestructureerde risicobeoordeling.

Wilt u weten waarom een CE keuring verplicht is of wilt u meer informatie?

Vul dan uw gegevens in en wij nemen contact met u op. We komen vrijblijvend bij u langs om de producten of machines te bekijken. Vervolgens maken wij een offerte op maat. We komen vrijblijvend langs omdat de offerte anders vaak een aanname wordt waarbij u teveel betaalt.

Neem contact op Bel ons nu