CE-normering

De CE-normering op producten geeft aan dat het product voldoet aan de daarvoor geldende regels binnen de EER, dit is de afkorting van de Europese Economische Ruimte. CE staat voor Conformité Européenne, wat betekent overeenstemming met de Europese regels. Het is overigens geen keurmerk of kwaliteitsgarantie, maar bevordert aan de andere kant wel de vrije handel binnen de lidstaten en verhoogt de veiligheid bij het gebruik van de producten.

HMPA is u van dienst met het adviseren over welke producten in aanmerking komen voor een CE-normering en de begeleiding van het traject dat tot de normering leidt.

hmpa

 

Doel van de CE-normering

U kunt met behulp van de CE-normering er voor zorgen dat u er als producent kunt aantonen dat uw product voldoet aan de Europese eisen op het gebied van veiligheid en gebruik. De CE-normering is verplicht voor alle Europese bedrijven die zich bezighouden met de productie van allerlei verschillende producten, van een eenvoudige afstandsbediening, een medisch hulpmiddel tot en met een complexe istallatie of machine. U bent als bedrijf zonder de normering in overtreding en loopt u het risico op een boete of verdere vervolging. HMPA kan u een adviesrapport aanleveren, op basis waarvan u kunt aantonen dat u aan de vereiste regelgeving voldoet en dat u het product of machine in eigen gebruik kunt nemen of er mee de markt op gaan.

Speciaal advies

HMPA biedt ondersteuning op maat met betrekking tot de CE-normering. We zoeken voor u uit welke machines of producten er in aanmerking komen voor de CE-normering en bieden u een overzicht van de van toepassing zijnde richtlijnen op dit gebied. Uiteraard stellen we daarnaast voor u vast welke verbeteringen er nodig zijn om de normering te kunnen uitvoeren. Ook stellen we de vereisten voor de documentatie van uw machine of product vast. Onderdeel van het CE-normeringstraject is het uitvoeren van een gestructureerde risicobeoordeling.

Geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen?

Vul dan gelijk uw gegevens in en wij nemen contact met u op. Om uw producten of machines te bekijken komen we vrijblijvend bij u langs. Vervolgens maken wij een offerte op maat. We komen vrijblijvend langs omdat de offerte anders vaak een aanname wordt waarbij u teveel betaalt.

Contact us Call us