CE-marking

De CE-marking op producten geeft aan dat het product voldoet aan de daarvoor geldende regels binnen de EER, de Europese Economische Ruimte. CE staat voor Conformité Européenne, wat betekent overeenstemming met de Europese regels. Het is overigens geen kwaliteitsgarantie of keurmerk, maar bevordert aan de andere kant wel de vrije handel binnen de lidstaten en verhoogt de veiligheid bij het gebruik van de producten.

HMPA is u van dienst met het adviseren over welke producten in aanmerking komen voor een CE-marking en de begeleiding van het traject dat tot de marking leidt.

hmpa

 

Doel van de CE-marking

Met behulp van de CE-marking zorgt u er als producent voor dat u kunt aantonen dat uw product voldoet aan de Europese eisen op het gebied van veiligheid en gebruik. De CE-marking is verplicht voor alle Europese bedrijven die zich bezighouden met de productie van allerlei verschillende producten, van een eenvoudige afstandsbediening, een medisch hulpmiddel tot en met een complexe machine of installatie. Zonder de CE-marking bent u als bedrijf in overtreding en loopt u een groot risico op een boete of misschien wel verdere vervolging. HMPA kan u een adviesrapport aanleveren, op basis waarvan u kunt aantonen dat u aan de vereiste regelgeving voldoet en dat u het product of machine in eigen gebruik kunt nemen of er mee de markt op gaan.

Advies op maat

HMPA biedt ondersteuning op maat met betrekking tot de CE-marking. We zoeken voor u uit welke machines of producten er in aanmerking komen voor de CE-marking en bieden u een overzicht van de van toepassing zijnde richtlijnen op dit gebied. Uiteraard stellen we daarnaast voor u vast welke verbeteringen er nodig zijn om de markeng te kunnen uitvoeren. Ook stellen we de vereisten voor de documentatie van uw machine of product vast. Onderdeel van het CE-markingstraject is het uitvoeren van een gestructureerde risicobeoordeling.

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen?

Vul dan uw gegevens in en wij nemen contact met u op. We komen vrijblijvend bij u langs om de producten of machines te bekijken. Vervolgens maken wij een offerte op maat. We komen vrijblijvend langs omdat de offerte anders vaak een aanname wordt waarbij u teveel betaalt.

Neem contact op Bel ons nu!
Contact opnemen?
info@hmpa.nl
057 - 340 25 69