CE verklaring aanvragen

Het aanvragen van  een CE verklaring zorgt voor een CE markering. Op die manier weet u of het product voldoet aan de daarvoor geldende regels binnen de EER, de Europese Economische Ruimte. CE staat voor Conformité Européenne, wat betekent overeenstemming met de Europese regels.

HMPA is u van dienst met het aanvragen van een CE verklaring, waarbij we adviseren over welke producten in aanmerking komen voor een CE verklaring. Daarnaast verzorgen wij ook de begeleiding van het traject dat tot het CE verklaring leidt.

hmpa

 

Doel van een CE verklaring aanvragen

Door het aanvragen van een CE verklaring zorgt u er als producent voor dat u kunt aantonen dat uw product voldoet aan de Europese eisen op het gebied van veiligheid en gebruik. Het CE verklaring is verplicht voor alle Europese bedrijven die zich bezighouden met de productie van allerlei verschillende producten, van een eenvoudige afstandsbediening, een medisch hulpmiddel tot en met een complexe machine of installatie. Zonder de verklaring bent u als bedrijf in overtreding en loopt u het risico op een boete of verdere vervolging. HMPA kan een CE verklaring verzorgen en daarop gebaseerd een adviesrapport aanleveren, waarmee u kunt aantonen dat u aan de vereiste regelgeving voldoet en dat u het product of machine in eigen gebruik kunt nemen of er mee de markt op gaan.

Advies op maat

HMPA biedt ondersteuning op maat met betrekking tot een CE verklaring aanvragen. We zoeken voor u uit welke machines of producten er in aanmerking komen voor een CE verklaring en bieden u een overzicht van de van toepassing zijnde richtlijnen op dit gebied. Uiteraard stellen we daarnaast voor u vast welke verbeteringen er nodig zijn om de markering te kunnen uitvoeren. Ook stellen we de vereisten voor de documentatie van uw machine of product vast. Onderdeel van het CE markeringstraject is het uitvoeren van een gestructureerde risicobeoordeling.

*Let op: een CE verklaring wordt officieel geen keurmerk genoemd maar een CE markering. We noemen het op deze pagina een keurmerk omdat de CE markering onder die noemer bekend is bij veel bedrijven. Deze CE markering bevordert de vrije handel binnen de lidstaten en verhoogt de veiligheid bij het gebruik van de producten.

Geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen?

Vul dan uw gegevens in en wij nemen contact met u op. We komen vrijblijvend bij u langs om de producten of machines te bekijken. Vervolgens maken wij een offerte op maat. We komen vrijblijvend langs omdat de offerte anders vaak een aanname wordt waarbij u teveel betaalt.

Contact us Call us