CE keuring

Een CE keuring op producten zorgt dat u weet of het product voldoet aan de daarvoor geldende regels binnen de EER, de Europese Economische Ruimte. CE staat voor Conformité Européenne, wat betekent overeenstemming met de Europese regels. Het is overigens geen keurmerk of kwaliteitsgarantie, maar bevordert aan de andere kant wel de vrije handel binnen de lidstaten en verhoogt de veiligheid bij het gebruik van de producten.

HMPA is u graag van dienst met een CE keuring, waarbij we adviseren over welke producten in aanmerking komen voor een CE markering. Ook verzorgen wij de de begeleiding van het traject dat tot de CE keuring leidt.

Neem contact op Bel ons nu

hmpa

Uw product CE gekeurd | HMPA

  • Wij hebben veel kennis en jarenlange ervaring met de markt en de werkzaamheden
  • Om up to date te blijven, volgen wij vaak relevante workshops en opleidingen
  • Ons werkgebied bestaat uit verschillende bedrijven, waardoor we veel ervaring en kennis hebben met uiteenlopende bedrijven

Wilt u uw product CE gekeurd hebben? Neem dan contact met ons op. Dit kunt u doen door het contactformulier in te vullen. Wij komen vrijblijvend bij u langs om uw product of machine te bekijken. Op deze manier kunnen wij voor u een offerte op maat maken.

Wat betekent CE?

Door middel van een CE keuring kunt u als producent aantonen dat uw product voldoet aan de gestelde Europese eisen op het gebied van veiligheid en gebruik. De CE keuring is verplicht voor alle Europese bedrijven die zich bezighouden met de productie van allerlei verschillende producten, van een eenvoudige afstandsbediening, een medisch hulpmiddel tot en met een complexe machine of installatie.

Zonder deze CE keuring bent u als bedrijf in overtreding en loopt u het risico op een boete of verdere vervolging. HMPA kan een CE keuring verzorgen en daarop gebaseerd een adviesrapport aanleveren, waarmee u kunt aantonen dat u aan de vereiste regelgeving voldoet en dat u het product of machine in eigen gebruik kunt nemen of er mee de markt op gaan.

CE keuring laten uitvoeren

Het laten uitvoeren van de CE keuring is verantwoordelijkheid van de fabrikant. De CE-markering is verplicht en moet aan de toepasselijke EU richtlijnen voldoen. U kunt bij ons er voor zorgen dat uw product een CE-markering krijgt. Zo voldoet uw product aan de eisen van de Europese Unie.

Uw producten of machines moeten voldoen aan de wettelijke eisen. Deze richtlijn geldt voor de gehele Europese Unie. Een CE-markering geeft geen kwaliteitsgarantie maar zorgt wel voor vrije handel binnen de EU.

Advies op maat – CE keuring

HMPA biedt ondersteuning op maat met betrekking tot de CE keuring. We zoeken voor u uit welke machines of producten er in aanmerking komen voor een CE keuring en bieden u een overzicht van de van toepassing zijnde richtlijnen op dit gebied. Uiteraard stellen we daarnaast voor u vast welke verbeteringen er nodig zijn om de keuring te kunnen uitvoeren.

Ook stellen we de vereisten voor de documentatie van uw machine of product vast. Onderdeel van het CE keuringstraject is het uitvoeren van een gestructureerde risicobeoordeling.

Geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen?

Vul dan uw gegevens in en wij nemen contact met u op. We komen vrijblijvend bij u langs om de producten of machines te bekijken. Vervolgens maken wij een offerte op maat. We komen vrijblijvend langs omdat de offerte anders vaak een aanname wordt waarbij u teveel betaalt.

Wilt u gebruik maken van een van onze andere diensten? Dan kunnen deze pagina’s wellicht interessant voor u zijn: CE markeringCE keurmerkRisicoanalyse, RI&ERisicobeoordelingProspectieve risico analyseplanschaderisicoanalyseAtex 153Atex 114 of CE markering aanvragen

Neem contact op Bel ons nu