CE-markering machines

De CE-markering op machines geeft aan dat het product voldoet aan de daarvoor geldende eisen binnen de EER, de Europese Economische Ruimte. CE staat voor Conformité Européenne, wat staat voor de overeenstemming met de Europese regels. Het is overigens geen keurmerk of kwaliteitsgarantie, maar bevordert aan de andere kant wel de vrije handel binnen de lidstaten en zorgt voor verhoging van de veiligheid bij het gebruik van de producten.

HMPA is u van dienst met het adviseren over welke machines in aanmerking komen voor een CE-markering en de begeleiding van het traject dat tot de markering leidt.

hmpa

Doel van de CE-markering voor machines

Met behulp van de CE-markering voor machines zorgt u er als producent voor dat u kunt aantonen dat uw machine voldoet aan de Europese eisen op het gebied van veiligheid en gebruik. De CE-markering is verplicht voor alle Europese bedrijven die zich bezighouden met de productie van allerlei verschillende producten, van een eenvoudige afstandsbediening, een medisch hulpmiddel tot en met een complexe machine of installatie. Zonder de markering bent u als bedrijf in overtreding en loopt u een erg groot risico op een boute of verdere vervolging. HMPA kan u een adviesrapport aanleveren, op basis waarvan u kunt aantonen dat u aan de vereiste regelgeving voldoet en dat u het product of machine in eigen gebruik kunt nemen of er mee de markt op gaan.

Advies op maat voor u gemaakt

HMPA biedt ondersteuning op maat met betrekking tot de CE-markering voor machines. We zoeken voor u uit welke machines of producten er in aanmerking komen voor de CE-markering en bieden u een overzicht van de van toepassing zijnde richtlijnen op dit gebied. Daarnaast stellen wij uiteraard voor u vast welke punten er verbeterd moeten worden om alsnog in aanmerking te komen voor een marketing en deze ook uit te kunnen voeren. Ook stellen we de vereisten voor de documentatie van uw machine of product vast. Onderdeel van het CE-markeringstraject is het uitvoeren van een gestructureerde risicobeoordeling.

Geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen?

Vul dan uw gegevens in en wij nemen gelijk contact met u op. We komen vrijblijvend bij u langs om de machines of producten te bekijken. Vervolgens maken wij een offerte op maat. We komen vrijblijvend langs omdat de offerte anders vaak een aanname wordt waarbij u teveel betaalt.

Contact us Call us