ATEX 153

ATEX 153 richtlijnen

De ATEX 153 richtlijnen, ook wel bekend als de ‘Arbo-ATEX’, zijn richtlijnen die door de EU zijn opgesteld. Voorheen stonden de richtlijnen bekend als de ATEX 137 richtlijnen. De Europese wetgeving ziet op minimumeisen die organisaties dienen door te voeren om de gezondheidsbescherming van hun werknemers te verbeteren, indien zij werkzaam zijn in een werkomgeving waar explosiegevaar heerst. Ieder bedrijf dat in zijn bedrijfsvoering met gevaarlijke stoffen in een explosieve atmosfeer werkt dient aan de ATEX 153 richtlijnen te voldoen. Door middel van een gestructureerde aanpak dienen zij de veiligheid te bewerkstelligen. HMPA is gespecialiseerd op het gebied van machine-, product- en arbeidsveiligheid. Wij kunnen u adviseren over het voldoen aan de richtlijnen.

HMPA kan uw organisatie ondersteunen en adviseren op het gebied van de ATEX 153 richtlijnen. Meer weten hoe we u hierin van dienst kunnen zijn? Informeer dan gerust eens verder door vrijblijvend contact op te nemen via 0573 – 402 569.

De veiligheid verbeteren in een explosieve atmosfeer

Een explosieve atmosfeer zoals in de ATEX 137 richtlijnen is een omgeving waarin gewerkt worden met brandbare stoffen, gassen of brandbare vaste stoffen. Daarbij kan onder meer gedacht worden aan alcohol, aceton, meel, veevoeder of suiker. Werkt u met dergelijke stoffen of gassen? Dan dient u een aantal stappen te doorlopen. HMPA adviseert en ondersteunt u hier graag bij.

  1. Stel een lijst op en inventariseer de stoffen, inclusief gevaren en gegevens;
  2. Deel uw werkvloer in op gevarenzones en houdt deze indeling up-to-date;
  3. Neem de juiste maatregelen om de veiligheid in deze zones te garanderen;
  4. Licht uw werknemers in over de gevaren en maatregelen;
  5. Stel een explosieveiligheidsdocument op;

HMPA biedt advies en ondersteuning bij de naleving

HMPA is graag uw ondersteunende partner bij de naleving van de ATEX 137 richtlijnen. Dit bevordert de veiligheid op uw werkvloer, wat goed is voor zowel de veiligheid, gezondheid als motivatie van uw medewerkers. Hierdoor wordt het risico op ziekte, verzuim of ongevallen minder. Wij zijn erg deskundig en ervaren en zouden u dan ook graag adviseren en begeleiden bij de naleving van de richtlijnen. Door een kleine investering te maken kunt u zo torenhoge boetes voorkomen, die opgelegd worden als gevolg van de niet-naleving.

Meer weten over de ATEX 153 richtlijnen?

Wilt u een boete voorkomen en aan de ATEX 153 richtlijnen voldoen? HMPA kan u daarin adviseren en ondersteunen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze dienstverlening. U kunt ons op werkdagen telefonisch bereiken via 0573 – 402 569, of een bericht sturen via het online contactformulier.

Neem contact op Bel ons nu