CE certificering

Wanneer er een CE certificering op producten staat, geeft dat aan dat het product voldoet aan de daarvoor geldende regels binnen de EER, de Europese Economische Ruimte. CE is de afkorting van de Franse woorden Conformité Européenne. Daarmee wordt bedoeld: in overeenstemming met de Europese regels.

CE certificering aanvragen voor uw product | HMPA

  • Wij hebben veel kennis en jarenlange ervaring met CE certificatie werkzaamheden
  • Om up to date te blijven, volgen wij vaak relevante workshops en opleidingen
  • Ons werkgebied bestaat uit verschillende bedrijven, waardoor we veel ervaring en kennis hebben met uiteenlopende bedrijven

HMPA is u van dienst met het adviseren over welke producten in aanmerking komen voor een CE certificering en de begeleiding van het traject dat tot het officiële CE certificaat leidt. Neem vandaag nog contact met ons op om een offerte aan te vragen.

Neem contact op Bel ons nu

Wat is een CE-certificering?

Het begrip CE certificering kent vele synoniemen. Zo wordt het ook wel CE-markering, CE keurmerk, CE normering of CE certificatie genoemd. Met behulp van een CE certificaat zorgt u er als producent voor dat u kunt aantonen dat uw product voldoet aan de Europese eisen op het gebied van veiligheid en gebruik.

CE markering aanvragen met HMPA

Is een CE-markering verplicht?

Voor alle Europese bedrijven die zich bezighouden met de productie van allerlei verschillende producten is de CE-markering verplicht. Bij deze producten kunt u denken aan een eenvoudige afstandsbediening, een medisch hulpmiddel, een complexe machine of installatie. Zonder de CE certificering overtreedt u als bedrijf een overtreding en loopt u het risico op een boete of verdere vervolging.

Zo behaalt u het CE certificaat

HMPA kan u een adviesrapport aanleveren. Hiermee kunt u aantonen dat u aan de vereiste richtlijnen voldoet. En dat u het product of machine in eigen gebruik kunt nemen of er mee de markt op gaan.

Neem contact op Bel ons nu

Advies op maat voor de CE certificatie

HMPA biedt ondersteuning op maat met betrekking tot CE certificering. We zoeken voor u uit welke producten of machines er in aanmerking komen voor een CE certificatie. En bieden u een overzicht van de van toepassing zijnde richtlijnen op dit gebied.

Het markeringstraject

Daarnaast stellen we uiteraard voor u vast welke verbeteringen er nodig zijn om de CE-markering te kunnen uitvoeren. Ook stellen we de vereisten voor de documentatie van uw machine of product vast. Onderdeel van het CE markeringstraject is het uitvoeren van een gestructureerde risicobeoordeling.

Hulp gewenst bij CE certificering aanvragen?

Vul dan uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op. We komen geheel vrijblijvend bij u langs om de machines of producten te bekijken. Vervolgens maken wij een offerte op maat. We komen vrijblijvend langs. Omdat de offerte anders vaak een aanname wordt waarbij u teveel betaalt.

Wilt u gebruik maken van een van onze andere diensten? Dan kunnen deze pagina’s wellicht interessant voor u zijn: CE verklaring, CE keurmerk, CE keuring, RI&E, Risicobeoordeling, Prospectieve risico analyse, planschaderisicoanalyse, Atex 153, Atex 114 of CE markering aanvragen

Neem contact op Bel ons nu