CE-verklaring

Met een CE-verklaring geeft een fabrikant aan dat zijn product voldoet aan de daarvoor geldende eisen binnen de Europese Economische Ruimte (EER). Naast de verplichting van een fabrikant om een CE-markering op het door hem ontworpen en in de handel gebrachte product aan te brengen, dient eveneens een Verklaring van Overeenstemming (met die richtlijnen) opgesteld te worden.

HMPA adviesbureau is u van dienst met het adviseren over welke producten in aanmerking komen voor een CE-verklaring en de begeleiding van het traject dat tot de markering leidt.

Neem contact op Bel ons nu

hmpa

CE-verklaring en CE-markering aanvragen met hulp van HMPA

  • Wij hebben veel kennis en jarenlange ervaring met het opstellen van een CE-verklaring en het aanbrengen van een CE-markering
  • Om up to date te blijven volgen wij regelmatig relevante workshops en opleidingen
  • Ons werkgebied bestaat uit verschillende toepassingsgebieden, waardoor we veel ervaring en kennis hebben met uiteenlopende bedrijven

Wenst u als fabrikant of importeur meer informatie over wat wij voor uw product kunnen betekenen met betrekking tot een CE-verklaring en CE-markering aanvraag? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Verhoogt de veiligheid bij gebruik van uw product

CE staat voor Conformité Européenne, wat betekent in overeenstemming met de Europese regels. Het is overigens geen keurmerk of kwaliteitsgarantie. Maar een CE-verklaring bevordert aan de andere kant wel de vrije handel binnen de lidstaten en verhoogt de veiligheid bij het gebruik van de producten.

Neem contact op Bel ons nu

Wat is het doel van de CE-verklaring?

Met behulp van de CE-verklaring zorgt u er als producent of importeur voor dat u kunt aantonen dat uw product voldoet aan de Europese eisen op het gebied van veiligheid en gezondheid. De CE-markering is verplicht voor alle Europese bedrijven die producten maken voor eigen gebruik of om deze in de handel te brengen. Van een eenvoudige afstandsbediening en medische hulpmiddelen tot een speelgoed product en een complexe machine of installatie.

Wat zijn de gevolgen van het niet voldoen?

Zonder de CE-verklaring bent u als bedrijf in overtreding en loopt u het risico op een boete of verdere vervolging. Als adviesbureau kunnen we u een adviesrapport aanleveren. Op basis waarvan u kunt aantonen dat u aan de vereiste regelgeving voldoet en dat u het product of machine in eigen gebruik kunt nemen of er mee de markt op gaan.

Advies op maat over uw CE-verklaring

HMPA biedt ondersteuning op maat met betrekking tot de CE-verklaring. We zoeken voor u uit welke machines of producten in aanmerking komen voor de verklaring en bieden u een overzicht van de van toepassing zijnde richtlijnen. Daarnaast stellen we uiteraard voor u vast welke verbeteringen er nodig zijn om tot een CE-markering te kunnen komen.

Ook stellen we de vereisten voor de documentatie van uw machine of product vast. Onderdeel van het CE-markeringstraject is het uitvoeren van een gestructureerde risicobeoordeling.

Geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen?

Vul dan gelijk uw gegevens in en wij nemen contact met u op. We komen graag vrijblijvend bij u langs om de producten of machines te bekijken. Vervolgens maken wij een offerte op maat. Vrijblijvend, omdat de offerte anders vaak een aanname wordt waarbij u wellicht teveel betaalt. En dat willen we uiteraard voorkomen.

Voor meer informatie kunt u ons telefonisch bereiken op 0575 – 474 610. Of stuur een e-mail naar info@hmpa.nl.

Neem contact op Bel ons nu