CE Markering richtlijnen

Ondersteuning bij het voldoen aan CE markering richtlijnen

Bent u fabrikant van producten en zoekt u ondersteuning bij het voldoen aan de CE markering richtlijnen die op Europees niveau zijn opgesteld? HMPA is u graag van dienst. Wij dragen zorg dat u op aantoonbare wijze aan de CE markering richtlijnen kunt voldoen. Voor verscheidene artikelen die op de markt van de Europese Unie worden gebracht is het wettelijk verplicht een CE markering te dragen. Met de markering wordt aangegeven dat het product aan veiligheidseisen, alsmede normen op het gebied van gezondheid en het milieu. Als fabrikant bent u zelf verantwoordelijk voor het in acht nemen van de CE markering richtlijnen. U dient zelf te onderzoeken en uit te zoeken of uw producten daaraan (hebben te) voldoen. HMPA kan u daarbij ondersteunen. Geïnteresseerd in onze dienstverlening? Neem dan gerust eens contact op via 0575 – 474 610 voor meer informatie.

Neem contact op Bel ons nu

Over de CE markering richtlijnen

De Conformité Européenne (CE) markering richtlijnen zijn door de Europese Unie in het leven geroepen. De wetgeving is gebaseerd op twee doelen: het garanderen van de veiligheid van bepaalde producten, en het bevorderen van de vrije handel binnen de EU. Het gaat dus niet om een kwaliteitskeurmerk. Producten die aan de CE markering richtlijnen voldoen zijn in overeenstemming met Europese regelgeving. Er zijn verschillende richtlijnen op verschillende producten van toepassing. De fabrikant dient zelf te onderzoeken voor welke producten hij aan deze wetgeving heeft te voldoen. Ook is het aan de fabrikant zelf om de producten in overeenstemming te brengen en de CE markering aan te brengen. Indien er in strijd met de richtlijnen wordt gehandeld is er sprake van een economisch delict.

Wat kan HMPA voor u betekenen?

HMPA is een zelfstandig adviesbureau dat over de kennis en ervaring beschikt om u te helpen voldoen aan de CE markering richtlijnen. Wij werken met een gestructureerde aanpak en kunnen u onder meer op de volgende manieren van dienst zijn:

  • Onderzoeken voor welke producten de richtlijnen gelden;
  • Inzicht verschaffen in de wetgeving;
  • Uitzoeken hoe voldaan kan worden aan de wetgeving;
  • Documentatie verzorgen;
  • Risico-inventarisaties en analyses;
  • De markering aanbrengen en een Verklaring van Overeenstemming opstellen;

Neem gerust contact op voor meer informatie!

Wilt u meer weten over de CE markering richtlijnen, of wat HMPA voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact op om verder te informeren! U kunt ons per telefoon bereiken via 0575 – 474 610 of middels het online contactformulier.

Neem contact op Bel ons nu