Prospectieve risicoanalyse laten opstellen? | HMPA

Bent u op zoek naar een bedrijf dat een prospectieve risicoanalyse voor uw bedrijf kan maken? Wilt u een prospectieve risicoanalyse laten opstellen voor uw bedrijf om bijvoorbeeld de veiligheid voor uw medewerkers en afnemers te kunnen waarborgen? Wij, van HMPA, brengen graag voor u de risico’s, waarmee u te maken heeft tijdens het werken met de machines en apparaten binnen uw onderneming, in kaart. Wanneer wij een prospectieve risicoanalyse voor uw bedrijf maken, houden we uiteraard rekening met de Europese richtlijnen en normen, net als de veiligheids- en gezondheidswetgeving op dit gebied. Daarnaast kunt u bij HMPA ook terecht voor het aanvragen van een CE-markering. Hiermee kunt u aantonen dat uw product voldoet aan de Europese eisen op het gebied van veiligheid en gebruik. Wanneer u een CE-markering via HMPA aanvraagt, kunnen wij een daarop gebaseerd adviesrapport aanleveren en kunt u aantonen dat u aan alle vereiste regel- en wetgeving voldoet. Bij het produceren van uw product dient u veilig te ontwerpen en te leveren. Het is dan ook van groot belang dat u een prospectieve risicoanalyse laat opstellen, waarbij alle mogelijke gevaren in uw situatie overzichtelijk in kaart worden gebracht.

Richtlijnen machines en arbeidsmiddelen

Als u een prospectieve risicoanalyse voor uw bedrijf door HMPA laat opstellen, zullen wij ons onder andere houden aan de machinerichtlijnen en de richtlijnen wat betreft arbeidsmiddelen: dit zijn de twee belangrijkste Europese richtlijnen op het gebied van veiligheid in uw onderneming. Deze richtlijnen stellen eisen aan het ontwerp, de gebruikte materialen, de bediening, het onderhoud en de gebruiksaanwijzing van een machine. Maar daarnaast stellen deze richtlijnen ook eisen aan de risico’s die de arbeidsmiddelen met zich meebrengen. Verder zorgen we ervoor dat we de mogelijke maatregelen in kaart brengen die nodig zijn om veilig gebruik van de arbeidsmiddelen mogelijk te maken. We kunnen op deze manier een volwaardige prospectieve risicoanalyse opstellen voor uw onderneming.

Prospectieve risicobeoordeling door HMPA

Wanneer u HMPA inschakelt om voor uw bedrijf een risicoanalyse te laten opstellen, dan houden we rekening met de gevaren die gepaard gaan met het werken met uw machines en die zich mogelijk voor kunnen doen. Ook wordt er rekening gehouden met de mogelijke schade die deze risico’s kunnen aanrichten. Onze prospectieve risicoanalyse laat zien wat de omvang van deze mogelijke gevaren kan zijn, de kans waarop deze gevaren plaats zullen vinden en de ernst van de verwonding die deze gevaren kunnen aanrichten. Deze schade analyse combineren we met een risicoscore. Op basis van deze risicoscore rapporteren we een vereist beveiligingsniveau voor uw onderneming. Dit beveiligingsniveau vergelijken we met de beveiligingsmaatregelen die reeds aanwezig zijn en op deze manier komen we eventueel tot een advies ter verbetering van uw beveiligingsmaatregelen. We stellen een prospectieve risicoanalyse voor uw bedrijf op, waarbij we rekening houden met de diverse facetten en omstandigheden die leiden tot een veilige situatie binnen uw onderneming en die de veiligheid van uw medewerkers en afnemers kunnen waarborgen.

Geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen?

Wilt u een prospectieve risicoanalyse voor uw bedrijf laten opstellen? Zoekt u een bedrijf dat voor u de mogelijke risico’s in uw bedrijf in kaart kan brengen en hierover advies kan uitbrengen? Vul dan uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Wij, van HMPA, komen dan vrijblijvend bij u langs om de producten of machines te bekijken. Naar aanleiding van dit onderzoek maken wij een vrijblijvend offerte voor u op. We komen altijd bij u langs om zo een op maat gemaakte offerte te kunnen maken. Wanneer wij niet met eigen ogen de situatie komen bekijken, dan wordt een offerte vaak een aanname waarbij u teveel betaalt. Op deze manier heeft u een op maat gemaakte offerte, die geheel vrijblijvend is en u tot niets verplicht! Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over onze prospectieve risicoanalyse? Neem dan gerust contact met ons op!

Neem contact op Bel ons nu
Contact opnemen?
info@hmpa.nl
057 - 340 25 69