Prospectieve risicoanalyse laten opstellen? | HMPA

Door een prospectieve risicoanalyse voor uw bedrijf te laten maken, laat u de veiligheid binnen uw onderneming onderzoeken. Wilt u de veiligheid voor uw medewerkers en afnemers kunnen waarborgen? HMPA brengt graag voor u de risico’s in kaart waar u tijdens uw werkzaamheden met machines en apparaten mee te maken heeft.

Bij het produceren van uw product dient u veilig te ontwerpen en te leveren. Het is dan ook van groot belang dat u een prospectieve risico-inventarisatie laat opstellen. Hierbij worden alle mogelijke gevaren in uw situatie overzichtelijk in kaart gebracht.

HMPA brengt mogelijke risico’s in kaart

  • Up-to-date kennis en jarenlange ervaring met het maken van een prospectieve risicoanalyse
  • Gespecialiseerd in risicobeoordeling, explosieveiligheid en CE-markering
  • Werkzaam door heel Nederland
  • Overzichtelijke rapportages
  • Vergroot de veiligheid binnen uw onderneming
  • Uw producten en/of machines voldoen aan de relevante normen en regels
  • Praktische oplossingen voor het verminderen van risico’s
  • Ervaring met allerlei bedrijven in diverse branches

Wilt u HMPA inschakelen om risico’s in kaart te brengen? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden, of neem contact op voor een scherpe offerte.
Telefoonnummer: 0575–474610.

Prospectieve risicoanalyse door HMPA

Grondig onderzoek naar risico’s

Vaak vinden organisaties het moeilijk om zelf goed mogelijke risico’s te analyseren. Door het onderzoek daarnaar door HMPA te laten uitvoeren ontvangt u een overzichtelijk rapport. Dit rapport brengt op heldere wijze mogelijke risico’s in kaart.

Ook bevat het advies over te nemen maatregelen die de veiligheid binnen uw organisatie vergroten. Met een prospectieve risicoanalyse door HMPA ontgaat u geen enkel risico en garandeert u de veiligheid van uw werknemers en afnemers.

Voldoe aan de veiligheidsnormen en regelgeving

Op het gebied van veiligheid bij het gebruik van machines gelden allerlei wetten, regels en normen. Bij het opstellen van de prospectieve risicoanalyse houdt HMPA rekening met de Europese richtlijnen en normen, net als de veiligheids- en gezondheidswetgeving op dit gebied.

Daarnaast verzorgt HMPA ook aanvragen van een CE-markering. Hiermee toont u aan dat uw product voldoet aan de Europese eisen op het gebied van veiligheid en gebruik. Wanneer u een CE-markering via HMPA aanvraagt, leveren wij een daarop gebaseerd adviesrapport aan. Hiermee toont u aan dat u aan alle vereiste regel- en wetgeving voldoet.

Verhoog de veiligheid in uw onderneming

Als u een prospectieve risicoanalyse voor uw bedrijf door HMPA laat opstellen, zullen wij ons onder andere houden aan de machinerichtlijnen en de richtlijnen wat betreft arbeidsmiddelen. Dit zijn de twee belangrijkste Europese richtlijnen op het gebied van veiligheid in uw onderneming.

Deze richtlijnen stellen eisen aan het ontwerp, de gebruikte materialen, de bediening, het onderhoud en de gebruiksaanwijzing van een machine.

Volwaardige prospectieve risicoanalyse voor bedrijven

Maar daarnaast stellen deze richtlijnen ook eisen aan de risico’s die de arbeidsmiddelen met zich meebrengen. Verder zorgen we ervoor dat we de mogelijke maatregelen in kaart brengen die nodig zijn om veilig gebruik van de arbeidsmiddelen mogelijk te maken. We stellen op deze manier een volwaardige prospectieve risicoanalyse op voor uw onderneming.

HMPA adviseert en begeleidt bedrijven op het gebied van machine-, product- en arbeidsveiligheid.

Prospectieve risico-inventarisatie (PRI) van mogelijke gevaren

Schakelt u HMPA in om voor uw bedrijf risico-inventarisatiea te laten opstellen? Dan houden we rekening met de gevaren die gepaard gaan met het werken met uw machines en die zich mogelijk voor kunnen doen.

Ook wordt er rekening gehouden met de mogelijke schade die deze risico’s kunnen aanrichten. Onze prospectieve risicoanalyse laat zien wat de omvang van deze mogelijke gevaren kan zijn. Ook gaat het rapportage in op de kans waarop deze gevaren plaats zullen vinden en de ernst van de verwonding die deze gevaren in potentie aanrichten.

Advies over beveiligingsmaatregelen

Deze schade analyse combineren we met een risicoscore. Op basis van deze risicoscore rapporteren we een vereist beveiligingsniveau voor uw onderneming. Dit beveiligingsniveau vergelijken we met de beveiligingsmaatregelen die reeds aanwezig zijn. Op deze manier komen we tot een advies ter verbetering van uw beveiligingsmaatregelen.

Bij het opstellen van de prospectieve risicoanalyse wordt rekening gehouden met de diverse facetten en omstandigheden die leiden tot een veilige situatie binnen uw onderneming. Wij gaan diep in op de waarborging van de veiligheid van uw medewerkers en afnemers.

Om de veiligheid van uw afnemers en uw medewerkers te kunnen waarborgen, is het noodzakelijk inzicht te hebben in de risico’s die verbonden zijn met de machines en apparaten waarmee zij te maken hebben.

Afspraak op locatie inplannen

Wenst u een offerte te ontvangen? Wij komen vrijblijvend bij u langs om de producten of machines te bekijken. Naar aanleiding van dit onderzoek maken wij een vrijblijvend offerte voor u op. We komen altijd bij u langs om zo een op maat gemaakte offerte te kunnen maken.

Wanneer wij niet met eigen ogen de situatie komen bekijken, dan wordt een offerte mogelijk een aanname waarbij u teveel betaalt. Op deze manier heeft u een op maat gemaakte offerte, die geheel vrijblijvend is en u tot niets verplicht.

Vraag om een vrijblijvende offerte

Wilt u een prospectieve risicoanalyse voor uw bedrijf laten opstellen? Zoekt u een bedrijf dat voor u de mogelijke risico’s in uw bedrijf in kaart brengt en hierover adviseert? Vul dan uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over onze risico-inventarisatie? Neem dan gerust contact met ons op. HMPA is telefonisch bereikbaar via 0575–474610 per e-mail en door middel van het contactformulier op de website.

Neem contact op Bel ons nu