Risico evaluatie voor uw bedrijf

Wilt u voor uw bedrijf een risico evaluatie opstellen? Bijvoorbeeld om de veiligheid voor uw medewerkers en afnemers te kunnen vergroten? Wij zetten graag de risico’s op een rijtje, waarmee u te maken heeft tijdens het werken met de machines en apparaten binnen uw onderneming. We houden daarbij natuurlijk rekening met de Europese richtlijnen die er gelden, net als de veiligheids- en gezondheidswetgeving op dit gebied. U dient veilig te leveren en te ontwerpen, dus een risico evaluatie waarbij alle mogelijke gevaren overzichtelijk in kaart worden gebracht is van groot belang.

Richtlijnen machines en arbeidsmiddelen

Als we een risico evaluatie voor uw bedrijf maken zullen we ons onder andere houden aan de machinerichtlijn en de richtlijn arbeidsmiddelen, dit zijn twee belangrijke Europese richtlijnen op dit gebied. Deze stellen eisen aan de bediening, het ontwerp, de gebruikte materialen, het onderhoud en de gebruiksaanwijzing van een machine, maar daarnaast ook aan de risico’s die de arbeidsmiddelen met zich meebrengen. Verder zorgen we ervoor dat we de mogelijke maatregelen in kaart brengen die er nodig zijn om veilig gebruik van de arbeidsmiddelen mogelijk te maken. We kunnen op die manier een volwaardige risico evaluatie maken voor uw onderneming.

Risico evaluatie door HMPA

Als we een risico evaluatie voor uw bedrijf houden we rekening met de gevaren die zich voor kunnen doen, bij het werken met uw machines. We rapporteren de gevarengrootte, de kans erop en de ernst van de verwonding en combineren dat met een risicoscore. Aan de hand van die score rapporteren we een vereist beveiligingsniveau. We vergelijken dat met de beveiligingsmaatregelen die reeds aanwezig zijn en komen op die manier eventueel tot een advies voor een verbetering van uw beveiligingsmaatregelen. Op die manier kunnen we een kwalitatieve risico evaluatie opstellen, waarbij we rekening houden met de diverse facetten die leiden tot een veilige situatie binnen uw bedrijf.

Geïnteresseerd in HMPA?

Vul dan direct uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. We komen vrijblijvend bij u langs om de producten of machines te bekijken. Vervolgens maken wij voor u een offerte op maat. We komen vrijblijvend langs omdat de offerte anders vaak een aanname wordt waarbij u teveel betaalt.

Neem contact op Bel ons nu