icon-phone0573-402569

Kwalitatieve risicoanalyse voor uw bedrijf laten maken?

Wilt u een kwalitatieve risicoanalyse voor uw bedrijf laten maken? Wilt u een risicoanalyse laten opstellen voor uw bedrijf om bijvoorbeeld de veiligheid van uw medewerkers en afnemers te kunnen waarborgen? Wij, van HMPA, brengen graag de risico’s, waar u mee te maken heeft tijdens het werken met machines en apparaten binnen uw onderneming, voor u in kaart. Hierbij baseren wij ons geharmoniseerde normen, richtlijnen en de veiligheids- en gezondheidswetgeving op dit gebied. U dient per slot van rekening veilig te leveren en te ontwerpen, dus een kwalitatieve risicoanalyse, waarbij alle mogelijke gevaren overzichtelijk in kaart worden gebracht, is van meer dan groot belang! Door een risicoanalyse door HMPA te laten maken, maken wij voor u aantoonbaar maken dat u aan uw veiligheidsverplichtingen voldoet en dat de veiligheid van uw medewerkers en afnemers wordt gewaarborgd.

De richtlijnen

Wanneer u door HMPA een kwalitatieve risicoanalyse laat uitvoeren, zijn de van toepassing zijnde richtlijn(en) en hun eisen het uitgangspunt: van de risicoanalyse. Deze richtlijnen stellen eisen aan uw werkomgeving en te maken producten, bijvoorbeeld wat betreft het ontwerp, de bediening, de gebruikte materialen, het onderhoud, de omstandigheden, maar ook de verwijdering van uw product. Ook worden er eisen gesteld aan de gebruiksinformatie van uw product. Al deze richtlijnen en eisen zorgen ervoor dat u, uw medewerkers en afnemers geen schade oplopen of gevaar lopen bij het maken en gebruiken van uw producten. Wij zorgen er dan ook voor dat de mogelijke maatregelen, die nodig zijn om veilig gebruik te maken van uw product, in kaart worden gebracht. Ook voor ondersteuning bij aanbrengen van een CE-markering kan HMPA u behulpzaam zijn. Wanneer u uiteindelijk een CE-markering aanbrengt, toont u aan dat uw product voldoet aan de Europese eisen op het gebied van veiligheid en gebruik. HMPA kan voor u een CE-markering tot stand brengen en een daarop gebaseerd adviesrapport aanleveren. Met dit rapport kunt u aantonen dat u aan de vereiste regelgeving en richtlijnen voldoet.

Kwalitatieve risicoanalyse door HMPA

Wanneer u een kwalitatieve risicoanalyse door HMPA laat uitvoeren, wordt altijd rekening gehouden met de mogelijke gevaren die zich voor kunnen doen. Vervolgens bepalen we de intrinsieke risico’s: we gaan hierbij als het ware zoeken naar de mogelijke risico’s en brengen hierbij zelfs de (heel) kleine risico’s in kaart. Vervolgens rapporteren we de gevaren, de risico’s die hieruit kunnen voortkomen, de kans dat deze risico’s voorkomen en de ernst van de verwonding, het gevaar en de schade die deze risico’s kunnen aanrichten: al deze punten combineren wij met een risicoscore. Aan de hand van deze risicoscore rapporteren we een vereist beveiligingsniveau. Vervolgens vergelijken wij dit beveiligingsniveau met de beveiligingsmaatregelen die reeds aanwezig zijn en komen we op deze manier eventueel tot een advies ter verbetering van uw beveiligingsmaatregelen. Door al deze punten te analyseren, maken we een kwalitatieve risicoanalyse voor uw onderneming, waarbij we rekening houden met de diverse facetten en omstandigheden die leiden tot een veilige situatie binnen uw onderneming.

Geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen?

Wilt u een kwalitatieve risicoanalyse voor uw bedrijf laten maken door HMPA? Vul dan uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. We kunnen, als u dat wilt, ook vrijblijvend bij u langskomen om de producten of machines te bekijken. Op basis van dit onderzoek stellen wij voor u een op maat gemaakte offerte op. Onze offertes zijn maatwerk, maar zijn altijd vrijblijvend en verplichten u tot niets!

Neem contact op Bel ons nu