icon-phone0573-402569

Kwalitatieve risicoanalyse voor uw bedrijf laten maken? | HMPA

Kwalitatieve risicoanalyse voor uw bedrijf

Wilt u een kwalitatieve risicoanalyse voor uw bedrijf laten maken? Wilt u een risicoanalyse laten opstellen voor uw bedrijf om bijvoorbeeld de veiligheid van uw medewerkers en afnemers te kunnen waarborgen? Wij, van HMPA, brengen graag de risico’s, waar u mee te maken heeft tijdens het werken met machines en apparaten binnen uw onderneming, voor u in kaart. Hierbij houden wij rekening met geharmoniseerde normen, richtlijnen en de veiligheids- en gezondheidswetgeving op dit gebied. U dient per slot van rekening veilig te leveren en te ontwerpen, dus een kwalitatieve risicoanalyse, waarbij alle mogelijke gevaren overzichtelijk in kaart worden gebracht, is van meer dan groot belang! Door een risicoanalyse door HMPA te laten maken, kunnen wij voor u aantoonbaar maken dat u aan uw veiligheidsverplichtingen voldoet en de veiligheid van uw medewerkers en afnemers wordt gewaarborgd.

De richtlijnen

Wanneer u door HMPA een kwalitatieve risicoanalyse laat uitvoeren, zijn de in de van toepassing zijnde richtlijn(en) en eisen het uitgangspunt: de risicoanalyse is dan ook in lijn met deze richtlijnen en eisen. Deze richtlijnen zijn er om bepaalde eisen aan uw werkomgeving en te maken producten te stellen, bijvoorbeeld wat betreft het ontwerp, de bediening, de gebruikte materialen, het onderhoud, de omstandigheden, maar ook de verwijdering van uw product. Ook worden er eisen gesteld aan de gebruiksinformatie van uw product. Al deze richtlijnen en eisen zorgen ervoor dat u, uw medewerkers en afnemers geen schade oplopen of gevaar lopen bij het maken en gebruiken van uw producten. Wij zorgen er dan ook voor dat we de mogelijke maatregelen, die nodig zijn om veilig gebruik te maken van uw product, in kaart worden gebracht. Door al deze richtlijnen en eisen te volgen, kunnen wij een volledige kwalitatieve risicoanalyse maken voor uw onderneming. Daarnaast kunt u bij HMPA ook terecht voor het aanvragen van een CE-markering. Wanneer u een CE-markering aanvraagt, zorgt u ervoor dat u kunt aantonen dat u product voldoet aan de Europese eisen op het gebied van veiligheid en gebruik. Alle ondernemingen zijn verplicht om een CE-markering te hebben. HMPA kan voor u een CE-markering aanvragen en een daarop gebaseerd adviesrapport aanleveren. Hiermee kunt u aantonen dat u aan de vereiste regelgeving en richtlijnen voldoet.

Kwalitatieve risicoanalyse door HMPA

Wanneer u een kwalitatieve risicoanalyse door HMPA laat maken, houden wij altijd rekening met de mogelijke gevaren die zich voor kunnen doen. Vervolgens bepalen we de intrinsieke risico’s: we gaan hierbij als het ware zoeken naar de mogelijke risico’s en brengen hierbij zelfs de (heel) kleine risico’s, die mogelijk voor kunnen komen, in kaart. Vervolgens rapporteren we de gevaren, de risico’s die hieruit kunnen voortkomen, de kans dat deze risico’s voorkomen en de ernst van de verwonding, het gevaar en de schade die deze risico’s kunnen aanrichten: al deze punten combineren wij met een risicoscore. Aan de hand van deze risicoscore rapporteren we een vereist beveiligingsniveau. Vervolgens vergelijken wij dit beveiligingsniveau met de beveiligingsmaatregelen die reeds aanwezig zijn en komen we op deze manier eventueel tot een advies ter verbetering van uw beveiligingsmaatregelen. Door al deze punten te analyseren, kunnen we een kwalitatieve risicoanalyse voor uw onderneming maken, waarbij we rekening houden met de diverse facetten en omstandigheden die leiden tot een veilige situatie binnen uw onderneming.

Geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen?

Wilt u een kwalitatieve risicoanalyse voor uw bedrijf laten maken door HMPA? Vul dan uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. We kunnen, als u dat wilt, ook vrijblijvend bij u langskomen om de producten of machines te komen bekijken. Op basis van dit onderzoek maken wij voor u een op maat gemaakte offerte op. Onze offertes zijn maatwerk, maar zijn altijd vrijblijvend en verplichten u tot niets!

Neem contact op Bel ons nu!
Contact opnemen?
info@hmpa.nl
057 - 340 25 69