icon-phone0573 - 402 569

CE markering aanvragen

Een CE markering aanvragen kunt u laten verzorgen door  HMPA. Op die manier weet u of het product voldoet aan de daarvoor geldende regels binnen de EER, de Europese Economische Ruimte. CE staat voor Conformité Européenne, wat betekent overeenstemming met de Europese regels.

HMPA is u van dienst met het aanvragen van een CE markering, waarbij we adviseren over welke producten in aanmerking komen voor een CE markering. Daarnaast verzorgen wij ook de begeleiding van het traject dat tot het CE markering leidt.

hmpa

 

Doel van een CE markering aanvragen

Door het aanvragen van een CE markering zorgt u er als producent voor dat u kunt aantonen dat uw product voldoet aan de Europese eisen op het gebied van veiligheid en gebruik. De CE markering is verplicht voor alle Europese bedrijven die zich bezighouden met de productie van allerlei verschillende producten, van een eenvoudige afstandsbediening, een medisch hulpmiddel tot en met een complexe installatie of machine. Zonder de CE markering bent u als bedrijf in overtreding en loopt u het risico op een boete of verdere vervolging. HMPA kan een CE markering aanvragen en daarop gebaseerd een adviesrapport aanleveren, waarmee u kunt aantonen dat u aan de vereiste regelgeving voldoet en dat u het product of machine in eigen gebruik kunt nemen of er mee de markt op gaan.

Advies voor u op maat

HMPA biedt ondersteuning op maat met betrekking tot het aanvragen van een CE markering. We zoeken uit voor u welke machines of producten er in aanmerking komen voor een CE markering en bieden u een overzicht van de van toepassing zijnde richtlijnen op dit gebied. Uiteraard stellen we daarnaast voor u vast welke verbeteringen er nodig zijn om de markering te kunnen uitvoeren. Ook stellen we de vereisten voor de documentatie van uw machine of product vast. Onderdeel van het CE markeringstraject is het uitvoeren van een gestructureerde risicobeoordeling.

Geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen?

Vul uw gegevens dan in en wij nemen contact met u op. We komen vrijblijvend bij u langs om de producten of machines te bekijken. Vervolgens maken wij een offerte op maat. We komen vrijblijvend langs omdat de offerte anders vaak een aanname wordt waarbij u teveel betaalt.

Neem contact op Bel ons nu!