CE markering aanvragen

Hulp nodig bij de CE markering aanvragen?

Fabriceert uw organisatie producten waarvoor u een CE markering wilt aanvragen? HMPA kan uw bedrijf bijstaan bij het voldoen aan de richtlijnen van de EU. Met ons aan uw zijde bent u in staat om aan te tonen dat u voldoet aan de CE markering richtlijnen. Door de Europese Unie is wetgeving opgesteld die eist dat diverse soorten producten een CE markering dragen. Het doel daarvan is onder andere het garanderen van bepaalde veiligheidseisen, alsmede het verzekeren van gezondheids- en milieunormen. Het aanvragen van de CE markering is niet nodig, want als fabrikant is het uw eigen verantwoordelijkheid om de richtlijnen in acht te nemen. Het betreft dus een kwestie van zelfcertificatie. Als adviesbureau kan HMPA u ondersteunen bij het voldoen aan de richtlijnen voor de CE markering. Benieuwd hoe wij dat kunnen doen? Bel ons dan eens op 0573 – 402 569, we vertellen u graag meer!

Doel van een CE markering aanvragen

Door het aanvragen van een CE markering zorgt u er als producent voor dat u kunt aantonen dat uw product voldoet aan de Europese eisen op het gebied van veiligheid en gebruik. De CE markering is verplicht voor alle Europese bedrijven die zich bezighouden met de productie van allerlei verschillende producten, van een eenvoudige afstandsbediening, een medisch hulpmiddel tot en met een complexe installatie of machine. Zonder de CE markering bent u als bedrijf in overtreding en loopt u het risico op een boete of verdere vervolging. HMPA kan een CE markering aanvragen en daarop gebaseerd een adviesrapport aanleveren, waarmee u kunt aantonen dat u aan de vereiste regelgeving voldoet en dat u het product of machine in eigen gebruik kunt nemen of er mee de markt op gaan.

Waarvoor dienen de richtlijnen voor de CE markering?

Een CE markering is niet te vergelijken met een keurmerk of kwaliteitsstandaard. De richtlijnen zijn op het niveau van de Europese Unie opgesteld om de vrije handel binnen de EU markt te bevorderen. Door bepaalde eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu aan producten te stellen kunnen deze aan de hand van de markering snel worden geïdentificeerd als product dat aan die normen voldoet. Het aanvragen van de CE markering is niet noodzakelijk. Het aanbrengen daarvan kan door de fabrikant zelf verzorgd worden. Het onjuist aanbrengen van de CE markering wordt beschouwd als een economisch delict en kan een straf tot gevolg hebben.

Hoe kan HMPA u van dienst zijn?

HMPA is een zelfstandig adviesbureau dat organisaties helpt te met het voldoen en aanvragen van hun CE markering. Aan de hand van onze kennis, ervaring en gestructureerde aanpak kunnen wij u ontzorgen middels de volgende diensten:

  • Onderzoeken voor welke producten de richtlijnen gelden;
  • Inzicht verschaffen in de wetgeving;
  • Uitzoeken hoe voldaan kan worden aan de wetgeving;
  • Documentatie verzorgen;
  • Risico-inventarisaties en analyses;
  • De markering aanbrengen en een Verklaring van Overeenstemming opstellen;

hmpa

 

Advies voor u op maat

HMPA biedt ondersteuning op maat met betrekking tot het aanvragen van een CE markering. We zoeken uit voor u welke machines of producten er in aanmerking komen voor een CE markering en bieden u een overzicht van de van toepassing zijnde richtlijnen op dit gebied. Uiteraard stellen we daarnaast voor u vast welke verbeteringen er nodig zijn om de markering te kunnen uitvoeren. Ook stellen we de vereisten voor de documentatie van uw machine of product vast. Onderdeel van het CE markeringstraject is het uitvoeren van een gestructureerde risicobeoordeling.

Geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen?

Vul uw gegevens dan in en wij nemen contact met u op. We komen vrijblijvend bij u langs om de producten of machines te bekijken. Vervolgens maken wij een offerte op maat. We komen vrijblijvend langs omdat de offerte anders vaak een aanname wordt waarbij u teveel betaalt.

Ja, ik wil CE markering aanvragen!

Als u nog vragen of opmerkingen heeft over het aanvragen van de CE markering kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. U kunt ons per telefoon bereiken via 0573 – 402 569 of door het bericht te sturen via het contactformulier.

Wilt u gebruik maken van een van onze andere diensten? Dan kunnen deze pagina’s wellicht interessant voor u zijn: CE certificering, CE verklaring, CE keurmerkCE keuringRI&ERisicobeoordelingProspectieve risico analyseplanschaderisicoanalyseAtex 153Atex 114 of CE markering aanvragen

Neem contact op Bel ons nu