Risicoanalyse opstellen voor uw bedrijf

Wilt u een risicoanalyse opstellen voor uw bedrijf, om de veiligheid voor uw afnemers en medewerkers te kunnen waarborgen? Wij brengen graag de risico’s in kaart, waarmee u te maken heeft tijdens het werken met de machines en apparaten binnen uw onderneming. We houden daarbij rekening met de Europese richtlijnen die er gelden, net als de veiligheids- en gezondheidswetgeving op dit gebied. U dient veilig te ontwerpen en te leveren, dus een risicoanalyse op te stellen waarbij alle mogelijke gevaren overzichtelijk in kaart worden gebracht.

Richtlijnen machines en arbeidsmiddelen

Als we een risicoanalyse opstellen voor uw bedrijf zullen we ons onder andere houden aan de Machinerichtlijn en de Richtlijn arbeidsmiddelen, twee belangrijke Europese richtlijnen op dit gebied. Deze stellen eisen aan het ontwerp, de gebruikte materialen, de bediening, het onderhoud en de gebruiksaanwijzing van een machine, maar ook aan de risico’s die de arbeidsmiddelen met zich meebrengen. Verder zorgen we ervoor dat we de mogelijke maatregelen in kaart brengen die er nodig zijn om veilig gebruik van de arbeidsmiddelen mogelijk te maken. We kunnen op die manier een volwaardige risicoanalyse opstellen voor uw onderneming.

Risico-inventarisatie en -analyse door HMPA

Als we een risicoanalyse opstellen voor uw bedrijf houden we rekening met de gevaren die zich voor kunnen doen, bij het werken met uw machines. We rapporteren de risicogrootte, de kans erop en de ernst van de verwonding en combineren dat met een risicoscore. Op basis van die score rapporteren we een vereist beveiligingsniveau. We vergelijken dat met de beveiligingsmaatregelen die reeds aanwezig zijn en komen op die manier eventueel tot een advies ter verbetering van uw beveiligingsmaatregelen. We kunnen op die manier een risicoanalyse opstellen, waarbij we rekening houden met de diverse facetten die leiden tot een veilige situatie binnen uw onderneming.

Geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen?

Vul dan uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Wellicht maken wij met u een vrijblijvende bezoekafspraak om uw situatie ter plekke te bekijken en bespreken. Op basis waarvan wij een offerte op maat kunnen maken.

Wilt u gebruik maken van een van onze andere diensten? Dan kunnen deze pagina’s wellicht interessant voor u zijn: CE markeringCE keurmerk, CE keuring, Risicoanalyse, RI&ERisicobeoordelingProspectieve risico analyseplanschaderisicoanalyseAtex 153Atex 114 of CE markering aanvragen.

Neem contact op Bel ons nu